شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟ شهر شیراز در تمام فصول سال مورد توجه گردشگران است و یکی از پر رفت و آمد ترین مقاصد نوروزی کشور محسوب می گردد.
و این یعنی صف های طولانی و عکس هایی که شما در آنها تنها نخواهید بود. ما به شما توصیه می کنیم اگر برنامه کاری و تفریحیتان اجازه سفر در ایام غیر تعطیل را می دهد در اردیبهشت ماه عازم شیراز شوید.
اردیبهشت ماه دقیقا زمانی است که می شود شیراز را شهر گل و شعر نامید.
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟
جا های دیدنی شهر شیراز شهر بهار نارنج !
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟
شیراز شهر بهارنارنج و باغ های دلگشاست. شهری که پر از مسجد و خانه های قدیمی است که نمی توان بدون دیدنشان شیراز را ترک کرد.
اینجا جایی است که محبوبیتش فقط به خاطر حافظیه و سعدیه نیست و همه شهر به آلبوم عکسی دیدنی میماند.
جایی که شکوه و زیبایی دروازه قرآن، باغ های متعدد شهر، ارگ کریمخانی، بازار و حمام شهر که یادگارهای چندساله شهرند، تو را در خودش غرق میکند.
میتوان ساعتها در هرکدام قدم زد و از آنهمه زیبایی به وجد آمد.
ما در این پست جاهانی دیدنی شیراز را به همراه آدرسشان آوردهایم تا دیدن و رسیدن به این همه شکوه آسانتر شود.
دروازه قرآن
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟ در شمال شرقی شهر شیراز دروازهای قرار دارد که تنها دروازه به جامانده شیراز از زمان قدیم است.
در قدیم قرآنی در بالای دروازه قرارداده بودند تا مسافران به سلامتی از زیر آن عبور کنند و از آن زمان به بعد دروازه به قرآن معروف شد.
قرآنی معروف به هفت من که این روزها در موزه پارس شیراز نگه داری میشود.
دروازه قرآن شبها و باوجود نورپردازی دیدنیتر است، ضمن اینکه در ده متریاش مقبره خواجوی کرمانی و در ۵۰۰ متریاش باغ جهان نما قرار گرفته.
آرامگاه حافظ
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟ معروفترین و پرطرفدارترین جای دیدنی شیراز آرامگاه حافظ است. جایی که در اطرافش، محوطه و باغ دل انگیزی هم دارد و میتوان در آن پیادهروی کرد.
بنای آرامگاه مربوط به سال ۱۳۱۵ و برگرفته از معماری دوره هخامنشی و زندیه است و در بیشتر مواقع سال تقریبا درآن جای سوزن انداختن نیست.
در اطراف آرامگاه فالوده فروشیهای زیادی هم هست که نباید از خیرشان گذشت.
سعدیه با آن حوض های مستطیلی و پر از ماهیاش و باغ پر از گلش در همسایگی باغ دلگشا قرار گرفته.
اینجا جایی است که سعدی، شاعر معروف قرن هفتم روزهای آخر عمرش را در آن گذرانده و پس از مرگ در آن دفن شده است.
در زمان ایلخانان بنای ابتدایی مقبره ساخته و در دورههای متعدد مرمت و بازسازی شده تا در نهایت در دوره پهلوی به شکل و شمایل امروزیاش درآمده و جایی شده که مردم به آن میآیند و شعرهای سعدی را زیرلب زمزمه میکنند.
بازار وکیل
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟ بازار شیراز ۳۰۰ سال قدمت دارد و یادگار دوره زندیه است.
اینجا جایی است که به نظر خیلیها با سقف چهارسوقش که از چهارطرفش، چهار بازار منشعب میشود یکی از قشنگترین بازارهای ایران است.
بازار وکیل به دستور کریم خان زند ساخته شده و معماری آن برگرفته از بازار قیصریه لار و اصفهان است.
دربازار وکیل همه سوغاتی های شیراز را میشود پیدا کرد. سوغاتیهایی نظیر انواع دست بافت ها، میناکاری، عتیقه و عرقیات و شیرینی های مشهور.
از بازار وکیل تا مسجد و حمام وکیل نیز چند قدم بیشتر راه نیست.
ارگ کریمخان
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟ ارگ کریمخانی مهمترین و بزرگترین بنای دوره زندیه است. زمانی وکیل الرعایا در آن زندگی میکرد و بعدها در دوره پهلوی مدتی به عنوان زندان از آن استفاده میشد تا امروز که مردم در جلوی بنای آجری ارگ میایستند و مجذوب آنهمه شکوه میشوند.
داخل ارگ پر از ایوانها، اتاقهای نقاشی شده، آبنماها و باغچه است، به اضافه حمامی اختصاصی که زمانی محل استحمام شاهان بوده.
مسجد وکیل
شیراز کی بریم ؟ کجا بریم بگردیم ؟ مسجد وکیل یا مسجد سلطانی که در چند قدمی بازار وکیل قرار گرفته یکی از شاهکارهای معماری زندیه است.
مسجد دو ایوان و شبستان جنوبی و شرقی دارد و صحن و ایوانهایش پوشیده از کاشی کاریست.
مسجد وکیل جایی است با خطوط و نقوش ساده و بیآلایش که در همه جا، میناکاری و رنگهای سبز و قرمز را میشود دید و هیچ قسمتی از دیوار را نمیتوان پیدا کرد که میناکاری نشده باشد، انگار که در کاخی لاجوردی ایستاده باشید.